OM OSS

Sara Ullvetter Design är en Stockholmsbaserad designstudio och möbelproducent. Vi strävar efter att förstå alternativa tekniker och utforska olika material, former och processer som tilltalar en konstnärlig känslighet. Designen balanserar den skandinaviska designestetiken med en modern känsla. Resultaten är eleganta och tidlösa med en medveten funktion som förverkligas genom en genuin kunskap om hantverk och konstruktion, oavsett om det är ett objekt för hemmet eller offentliga utrymmen.

PRODUKTION

I varje design används jordnära och ärliga material. Vi värdesätter vår relation med skickliga hantverkare, som har behärskat yrket genom generationer.

Hela kollektionen kännetecknas av sin exklusiva charm. Eftersom varje serie antingen är handgjord eller munblåst är varje föremål unikt på ett subtilt sätt. Märkbara avvikelser i vikt och/eller färgintensitet är bara ett tecken på det personliga hantverket, som vi verkligen beundrar.

Våra möbler tillverkas för hand av skickliga möbelsnickare i Stockholm, Visby och Lammhult i Sverige. Alla möbler är tillverkade av massivt svenskt eller europeiskt trä. Vi använder den bästa blandningen av traditionella och moderna tekniker och kontrollerar produktionskvaliteten genom hela produktionskedjan.

Våra glasföremål är munblåsta utanför Stockholm, Sverige.

KOLLEKTIONEN

Kollektionen är en kombination av gammalt och nytt. Ljus och mörker. Design och konst. En hyllning till den skandinaviska hantverkshistorien, samtidigt som den utmanar dagens moderna former. De verk vi tillverkar utforskar teman som förfining, elegans och poetiska uttryck. Alla produkter är handgjorda i Sverige.